Omgeving

Het Huis: ligging en omgeving 

De link naar de drone van het Hunehuis    https://m.youtube.com/watch?v=bqYSKk6G-hQ
Link naar de wandeltweedaagse (o.a van Ruinen naar Steenwijk)   http://nivon.nl/wandelen-2/

Natuur

Rond Havelte komen Friesland, Drenthe en Overijssel samen. Hier kunt u zwerven door bossen, stuifzand en schilderachtige esdorpen. In de zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes toont de natuur zich op zijn mooist..Bij het Hunehuis is een natuurpad met een toelichting die aan de balie te verkrijgen is zodat u de unieke flora rond het huis o.a..orchideen kunt ontdekken.

Drentse heideschapen onderhouden de heide. www.deholtingerschaapskudde.nl  De gemeente Westerveld werkt aan het "Nationale Park van Drenthe" met natuurlijke bossen, waar spechten en vele zangvogels terug keren. Op fietsafstand liggen achter Giethoorn de natte venen en vaarten van de Wieden en de Weerribben; een contrast met de Havelterberg. 

Met eer dan 130 kilometer wandelpaden in de directe omgeving en het netwerk van fietsknooppunten is zwerven en ontdekken geen probleem. 

Cultuur

Verspreid rond het Hunehuis liggen Esdorpen als Diever en Ruinen me hun Saksische boerderijen en op elke brink wel een leuk museum of terras. Geniet om de hoek van het Vlinderparadijs of ga op onderzoek inet museum voor Valse Kunst. Bewonder in Miramar bijzondere zeecuriosa of bekijk de rijke prehistorie in het vml. Archeologisch Museum in Diever, nu het OERmuseum West Drenthe in Diever www.oermuseum.nl 

In Frederiksoord komt in de Koloniehof de grootschalige ontginning tot leven. Ontdek het vestingstadje Steenwijk en de grachten en pakhuizen van Meppel, het Mokum van het Noorden. Verruim uw blik bij het Planetron en de radiotelescoop van Dwingeloo of bezoek de rustieke Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove.
zie ook:
 www.holtingerveld.nl  www.nationaalpark-dwingelderveld.nl       www.np-drentsfriesewold.nl   www.np-weerribbenwieden.nl

www.drenthe.nl    www.havelterzand.nl