Hunehuis - Natuurvriendenhuis

Het Hunehuis is onderdeel van het Nivon. Deze vereniging met ruim 23.000 leden heeft als doel om met  en voor elkaar te werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Het Nivon heeft 13 natuurvriendenhuizen en 10 kampeerterreinen. 
Het Hunehuis  is een 'doe-het-zelf'-hotel dat volledig door de vele vrijwilligers wordt gerund. U geniet er van de rust en de natuur in een ontspannen sfeer. Het sedumdak en de zonnepanelen geven aan dat wij de natuur serieus nemen.


In de gezamenlijke keuken en in een van de (eet)zalen of op een van de vele terassen maakt u -als u dat wilt- gemakkelijk contact met de andere gasten. Dankzij die keuken bent u niet aangewezen op restaurants.Wij bieden u een privé slaapkamer met mede gebruik van keuken, (eet)zaal en sanitair. Zo combineert u privacy met gezelligheid. Een unieke formule waarbij vrijwilligers met wat hulp van de gasten het huis beheren -u maakt alleen uw eigen kamer schoon.. Er  zijn ook een 4-tal 2-persoons kamers met eigen douche en toilet.

Geschiedenis
Het Hunehuis is een prachtig gebouw, in 2004 uitgebreid en volledig vernieuwd. Het oudste deel dateert uit 1930 en is van binnen opnieuw ingedeeld en gemoderniseerd. De grote zaal met het prachtige uitzicht op de heide is in de oude staat teruggebracht, waarbij elementen uit de Bauhuis periode zijn te herkennen voor de liefhebbers. Per 2015 is het een gemeentelijk monument geworden!

We zijn trots dat we erin geslaagd zijn oud en nieuw harmonisch te verenigen. 

Wij wensen u namens onze (vrijwillige) medewerkers een prettig verblijf in ons prachtige huis. Wij onderhouden het voor u met heel veel zorg en willen u dan ook verzoeken om het met net zoveel respect te behandelen.