Kamperen

Natuurkampeerterrein

Achter het Hunehuis ligt tussen de bomen een klein, eenvoudig natuurkampeerterrein voor maximaal 10 plaatsen waarop soms per plaats een paar kleine tentjes staan. Kamperen op een natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. Geregeld trekt de schaapskudde voor het terrein langs. Op het terrein van 0,3 hectare bent u er altijd zeker van dat u een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Voor de camping is het NIVON-lidmaatschap of de natuurkampeerkaart/Het Groene Boekje/NKK verplicht.
NIVON-leden betalen een lager tarief.
De faciliteiten zijn basic maar netjes en er is gratis warm water- ook in de douche! Op het terrein zelf is geen electra, in het sanitairgebouw natuurlijk wel. Reserveren voor de camping kan door een mail te sturen naar hunehuis@nivon.nl.

Hangmatkamperen is tussen diverse bomen op het terrein ook mogelijk.

PODS
Op de camping staan twee pods: Boomklever en Winterkoning. In elke pod vind je twee vaste bedden met matras en kussen. Verder alleen een bankje, twee krukjes en een klein tafeltje. Verder neem je alles zelf mee om te kunnen kamperen in deze “houten tent”. Er is géén electra in de pod. De prijs voor een nacht is per pod, of je er nu met één of twee personen in bivakkeert.
De pods horen bij de camping. Dat betekent dat je voor het sanitair en het koken aangewezen bent op het sanitairgebouwtje van de camping. Ook voor de huur van een pod is de NKK/het Groene Boekje of het lidmaatschap van NIVON verplicht.
Boeken van een pod kan alleen door een mail te sturen naar hunehuis@nivon.nl.

Respect voor uw rust
Het kampeerterrein is een stil veld. U zult geen last hebben van auto's, drukke speeltuinen of kantines. Schapen trekken ieder ochtend en avond voorbij over de schapendrift op weg naar of vanaf het grote heideveld. Hier vindt u uitgestrekte bossen en zandverstuivingen. U kunt hier uren dwalen door de natuur en 's nachts is het op deze plek niet alleen doodstil, maar ook echt donker.Alleen hulphonden zijn toegestaan, huisdieren niet.
De camping is geopend van 29 maart tot en met 31 oktober.

Eenvoudige voorzieningen
In het houten sanitairgebouw vindt u een warme douche, wc's, wastafels en buitenkranen, en de koelkast mag gewoon in goed samenspel gebruikt worden.
Er is geen elektriciteit op het veld en caravans, vouwwagens en kampeerauto's zijn niet toegestaan. Auto's kunt u niet op het veld parkeren, maar wel op de nabij gelegen parkeerplaats. Fietsen kunt u in de schuur stallen (en opladen). Voor het uitladen mag de auto even vlak bij het terrein staan.

U vindt hier de tarieven van het Natuurkampeerterrein.

van een gast  : "Afgelopen nacht heb ik bij u op de camping mogen slapen. Het was heerlijk om van de stilte, de passerende schaapskudde, de roodborstjes, zanglijsters en de konijntjes te mogen genieten en 's nachts het geroep van de uilen te horen. Waar hoor je deze nachtgeluiden nog? Het sanitair was ook prima in orde. Ik verwacht zeker nog eens terug te komen.