Agenda 24 september, 2018   

maandag

24

Gehele dag

Wilgentenen vlechten! 24-28 sept. nog 1 plekje!

Van maandag 24 tot vrijdag 28 september kunt u kennis maken met het vlechten met wilgentenen.

Onder leiding van Luciënne Krämer (mandenmaakster en creatief vlechtster bij Wonderful Willow) en Nicole Veenman (mandenmaakster bij het Zuiderzeemuseum) leert u diverse vlechttechnieken.

*De eerste dag gaan we aan de gang met een aantal technieken. U maakt een mezenmand, zo'n mandje dat u in najaar en winter kunt gebruiken om de vogels in de tuin een handje te helpen door er bijvoorbeeld een pinda-netje en/of mezenbolletjes in te stoppen. Succes gegarandeerd. U gaat hierna een kleine, charmante oogstmand maken, die u naar wens thuis een bestemming kunt geven.

* Dag twee gebruiken we om de oogstmand af te maken. Daarna gaan we in een compleet andere techniek creatief aan de gang. Door wilgentenen te wikkelen en weven gaan we een vogel of ander dier maken. Wanneer er nog wat tijd over is, kunt u met de rammelaars-techniek kennis maken.

* Dag drie staat in het teken van de eigen creativiteit. U gebruikt de geleerde technieken om zelf helemaal los te gaan. We gaan de wilgentenen combineren met andere materialen. Denk aan lapjes, XXL garen, touw, wol, kralen e.d. Wanneer u thuis restjes van het een en ander hebt liggen, neem gerust mee. U zult zichzelf verrassen.

Voorop staat in deze week het plezier dat u kunt beleven aan het materiaal en de vorm. Met wat u bij de dames leert, bent u prima in staat om ook thuis de diverse vlechttechnieken toe te passen.

 

Het arrangement is op basis van zelfverzorging en wij zorgen voor de thee en koffie tussendoor!

Prijs leden €124, niet leden €155     Kom of blijf evt. nog een nachtje extra

informatie kan je krijgen bijj Siem of Carla Beers : 0228-315009   

opgeven uiterlijk 3 weken tevoren i.v.m. het natmaken van de wilgentenen 
               via 088-0990981 of via hunehuis@nivon.nl  (naam adres, tel.nr. en evt.nivonnummer vermelden)