Agenda 26 januari, 2018   

vrijdag

26

Gehele dag

Van schapenvacht tot poppenpracht 21-25 (26)

Wat valt er nog meer te doen  met een vlok schapenwol dan spinnen en breien? 
Het Hunehuis weet daar wel raad mee! Niet alleen omdat de schaapskudde in het seizoen dagelijks langs komt! 

Voor beginners en gevorderden wordt onder deskundige begeleiding een vierdaagse workshop gegeven (zondagavond-donderdagochtend)  om diverse knuffels zoals slaappoppen, lijspoppen, kabouters etc. te maken. 
Leuk  om als cadeautje te geven aan babies, peuters, en kleuters, of als kraamcadeautje.

De maaltijden zijn inbegrepen evenals de koffie en de thee tussendoor als ook het lakenpakket,  maar u brengt wel zelf uw eigen (favoriete) lekkere handoek(en) mee. 
Materiaalkosten en evt. drankjes zijn voorts voor eigen rekening. 

Voor meer info kunt u contact opnemen met Roelie Oostervbeld 0592- 353518 0f 06 22515797.

De cursus begint op zondag om 19 uur met kennismaken en instruktie en met het laten zien van heel veel voorbeelden (u mag aankomen vanaf 14 uur!)  en loopt t/m donderdagochtend 26 januari na de koffie. Zo kunnen we op maandag naar de winkel om inkopen te doen. Tussendoor gaan we een keertje naar de grootste, nieuwe schaapskooi op het Holtingerveld. Die kooi is goed gevuld.
Het Hunehuis biedt u de mogelijkheid tot een iets langer verblijf (zonder verzorging) tot vrijdag! want die nacht is voor u dan gratis.

Dit alles voor leden € 182  en voor niet-leden € 206
Boeken: of via  hunehuis@nivon.nl : en dan steeds naam adres tel.nr. en evt. nivonlidnummer opgeven  of via 088- 0990981

 

Recensie:

Verslag van de workshop "van Schapenvacht tot Poppenpracht" in het Hunehuis in Havelte, 22-26 januari 2017.
 
Zittend voor het raam met uitzicht over de heide maakten we gedurende 4 dagen poppen van schapenwol.
 
Op zondagavond legde Roelie Oosterveld uit wat voor soort poppen we zouden kunnen maken. Ze liet knuffels en lijspoppen zien waar kinderen mee kunnen spelen, en kabouters en seizoens poppetjes waar je je kamer mee kunt opsieren. Wij, 5 vrouwen die als  eersten deze workshop volgden, kozen voor het maken van een knuffel en een lijspop.
Maandag ochtend gingen we naar de webshop Niels Holgersson in Oosterstreek om daar wol, poppennaalden, tricot en mooie zachte stofjes te  kopen. Daar is zoveel moois op poppen gebied te krijgen, dat je er haast hebberig van zou worden. 
Daarna werkten we 3 dagen onder de deskundige leiding van Roelie aan onze poppen en leerden van haar de techniek van trekken en kneden om een mooi poppenkopje te maken, en om door middel van strak getrokken draden om het hoofd een ooglijn, wangen en een kin te maken. Ook leerden we hoe je armen en benen met wol kunt vullen zonder dat die hobbelig en bobbelig worden. Het was een ervaring op zich om te merken dat je wol  als het ware kunt kneden. Iedereen was rustig bezig met haar pop, de een met meer ervaring dan de ander, elkaar helpend en elkaars werk bewonderend.
Op woensdag morgen ontmoetten we de herder op het grasveld voor het Hunehuis, waar hij ons uitlegde hoe hij samen met zijn hond als team de schaapskudde over de heide leidt.
De verzorging was uitstekend . Tussen de werkzaamheden door kregen we koffie, thee en een borreltje met een plak zelfgebakken cake, koek of een toastje. Verder een ruim en gevarieerd ontbijt en een lunch met naast de ruime keuze uit verschillende soorten brood en crackers een heerlijk slaatje of een broodje uit de oven. Het 3 gangen diner was een waar feest van smaken en kleuren. Zo stil als het regelmatig tijdens het werken was, zo geanimeerd en veelzijdig waren de gesprekken tijdens de maaltijden.
Ieder van ons ging naar huis met een stapel patronen, een knuffelpopje en een grote lijs, die zover af is dat we haar zelf af kunnen maken.
 
Het waren heerlijk ontspannen dagen. 
Het Hunehuis is de uitgelezen plek voor deze poppenworkshop met de rust en schoonheid van de heide en de schaapskudde die regelmatig langs komt.
 

Gehele dag

! VOL ! Snert-weekeind : samen bewegen

Kom gezellig bewegen:  voor jong en oud! 

Bewegen is in onze omgeving geen punt: fietsen, wandelen, mountainbiken  het kan allemaal. alleen of samen.

We hebben er nu zelfs een speciaal weekeind voor.  U kunt al aankomen op vrijdagmiddag/avond of zaterdagochtend vroeg en vetrekt op zondag  tegen de middag uit het Hunehuis: hopelijk moe maar voldaan! Op zaterdagavond bieden wij u dan de snertmaaltijd aan en op zondagochtend het door ons verzorgde ontbijt. De overige maaltijden etc. verzorg je zelf. 

prijs:   voor leden: maar € 29;   voor niet leden  € 39 incl. toeristenbelasting , 1 of 2 overnachtingen en ook de snert en het ontbijt.

aanmelden :

hunehuis@nivon.nl en naam adres tel. nr. evt. nivonnummers opgeven (+aantal personen) of bel 088-0990981 het aanmeldsecretariaat.