Agenda 12 september, 2022   

maandag

12

Gehele dag

VOL Rondje Noord: start en aankomst weer in Het Hunehuis! VOL met wachtlijst

RONDJE NOORD  met de start op woensdag - finish op dinsdag in Het Hunehuis.  Daarna tijd om uit te rusten en lekker na te genieten.
Dus in september heerlijk fietsen, onbezorgd want het is incl. bagagevervoer!
Het concept is zo'n een succes dat er wederom een fietstocht “Rondje Noord” wordt georganiseerd: een serie fietstochten langs de 3 noordelijke Nivon natuurvriendenhuizen (het Hunehuis, Allardsoog en de Hondsrug) en door de drie noordelijke provincies: ongeveer 2 x 50 en 2 x 60 km, met een rustdag in  De Hondsrug  na Allardsoog en dan weer terug via Allardsoog naar Het Hunehuis. Uiteraard weer met nieuwe routes en andere leuke dingen onderweg, het gaat weer geweldig worem net als afgelopen jaar.
Pietie is er nu al weer over aan het nadenken.

De start en het eindpunt is dit keer in het Hunehuis bij de entree van Drenthe: de fietsprovincie bij uitstek.   
Met de reisbegeleider(s) fiets je door de mooie noordelijke natuur, maar er worden onderweg ook stops gemaakt voor (culturele) activiteiten of een gezellige lunch, uitleg door een expert of andere zaken.
Compleet verzorgd (dus ook ontbijt!) , incl. lakenset, entree en/of excursie onderweg, wat lekkers en zelfs inclusief bagagevervoer! (er gaat echter geen vrachtwagen mee, dus beperk de bagage wel een beetje).
De tocht gaat uiteraard soms ook over schelpen- en zandpaden. De gemiddelde snelheid is 15 km./uur. Als er naast E-bikes ook 'gewone' fietsen zijn bepaalt die laatste categorie het tempo! 
De aankomst is dus al op woensdag!  7 september en start met nadere informatie over het programma en de werkwijze. Pietie is ook nu weer van plan om tevoren ook al wat info te sturen.
Kom je met de trein, stap dan in Meppel of Steenwijk uit en maak je eerste extra tochtje. (Zwolle kan en mag natuurlijk ook! en dan via Zwartsluis etc. naar Havelte)
Het vertrek is deze keer dus op dinsdag 13/9, na de koffie. Moe maar voldaan naar huis en dan ...tot volgend jaar!?


LET OP : 

De aanmelding voor deze hele week gaat via 1 aanmeldsecretariaat nl. dat van het Hunehuis te Darp bij Havelte:   hunehuis@nivon.nl , tel. 088-0990981 of www.hunehuis.nl  (naam adres, tel.nr. en evt.nivonnummer vermelden) zie voor wellicht nog meer info ook de websites van de andere deelnemende huizen.

Op de rekening staat straks alleen aankomst bij het Hunehuis op die eerste dag maar geldt voor de totale tocht en voor bijna alles in de 3 huizen. Het Hunehuis geeft elke aanmelding aan die huizen door. Je ontvangt dus 1 wat rare rekening voor de hele tocht!

Voor meer informatie over het fietsen en de tochten mail je naar:   Pietie Huitema, pietiehuitema@home.nl

Kosten : leden € 370 en niet-leden € 430  incl. bagagevervoer, volledige verzorging, programma onderweg, wat lekkers en een lakenpakket! 
Opgeven:  088-0990981 of via hunehuis@nivon.nl  (naam adres, tel.nr. en evt.nivonnummer vermelden).
Alleen n het Hunehuis zijn luxe kamers met eigen douche en toilet op de kamer voor € 9,50 per nacht te bestellen (het betreft in totaal 2 nachten!) . Geef dit indien gewenst direct bij je aanmeldig op.